Spis treści

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania owoce

JADŁOSPIS

Poniedziałek

09.09.19

śniadanie-  bułka kajzerka z masłem (1,7) filet wędzony z indyka (6) ogórek konserwowy, kawa z mlekiem(7) herbata miętowa, woda źródlana

II śniadanie - owoce suszone

obiad- kapuśniak z jarzynami, naleśniki  z serem białym, owocami i miodem(1,3,7) kompot

podwieczorek- chleb orkiszowy z masłem(1,7) dżem słodzony sokiem jabłkowym, herbata z cytryną

Wtorek

10.09.19 

śniadanie-  zupa mleczna, płatki śniadaniowe, bułka maślana z masłem i miodem (1,7) herbata rumiankowa, woda źródlana

II śniadanie - owoce świeże

obiad- zupa ogórkowa ze śmietaną i jogurtem(1,9) risotto z kurczakiem i warzywami, kompot

podwieczorek- kisiel + ciastko.

 Środa

11.04.19    

śniadanie- chleb mieszczański z masłem (1,7) szynka konserwowa, rukola, kawa z mlekiem, herbata z pokrzywy, woda źródlana

II śniadanie - owoce świeże

obiad- rosół z lanym ciastem (1,3) ziemniaki, indyk w sosie własnym, kalafior z wody, kompot

podwieczorek- baton z masłem(1,7), pasta z ryby wędzonej(4) herbata z cytryną 

Czwartek 

12.09.19

śniadanie- chleb z masłem (1,7) kiełbaski na gorąco, ketchup, herbata z cytryną, woda źródlana

obiad- zupa pomidorowa z ryżem, ze śmietaną, jogurtem (7) ziemniaki, wątróbka z drobiu, ogórek konserwowy z cebulką, kompot

podwieczorek- jogurt z owocami (7)

 Piątek

13.09.19

śniadanie- baton z masłem (1,7) serek waniliowy, kakao (7), herbata miętowa, woda źródlana

obiad- barszcz biały ze śmietaną i jogurtem, jajkiem, kiełbasą(1,3,7) ziemniaki, ryba po grecku, kompot

podwieczorek - wafelek ryżowy (1) galaretka do picia

Poniedziałek

16.09.19

śniadanie-chleb słonecznikowy z masłem(1,7) kiełbasa tatrzańska, pieczarka konserwowa, herbata rumiankowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce suszone

obiad- zupa kalafiorowa z jarzynami, racuchy z jabłkiem, cynamonem i miodem(1,7), kompot

podwieczorek- chleb słonecznikowy z masłem(1,7) pasta z tuńczyka(4) herbata z cytryną

Wtorek

17.09.19 

śniadanie- chleb dyniowy z masłem(1,7) szynka wiejska, papryka świeża, kawa z mlekiem, herbata truskawkowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce świeże

obiad- krupnik z jarzynami(9), ziemniaki, kotlet z drobiu, mizeria(7) kompot 

podwieczorek- baton z masłem (1,7) pomidor, herbata z cytryną

Środa

18.09.19 

śniadanie- chleb mieszczański z masłem (1,7) jajko gotowane, kawa z mlekiem, herbata z morwy białej, woda źródlana

II śniadanie- owoce świeże

obiad- zupa jarzynowa ze śmietaną i jogurtem(7) kasza jęczmienna, gulasz wołowa, surówka z kapusty kiszonej, kompot

podwieczorek- bułka kajzerka z masłem(1,7) sałata zielona, polędwica sopocka, herbata z cytryną

Czwartek   

19.09.19

śniadanie- baton z masłem (1,7) kiełbasa tatrzańska, ogórek zielony, rukola, ser żółty, papryka świeża, kawa z mlekiem, herbata koperkowa, woda źródlana

obiad- zupa pieczarkowa ze śmietaną, jogurtem, spaghetti z sosem bolońskim, kompot

podwieczorek-  owoc + woda źródlana

 Piątek

20.09.19

śniadanie- chleb orkiszowy (1,7), dżem słodzony sokiem jabłkowym, kakao, herbata owocowa, woda źródlana

obiad- żurek śląski ze śmietaną, jogurtem, jajkiem(3,7) kiełbasą, ryba panierowana(4) kapusta zasmażana, kompot

podwieczorek - jogurt z owocami (7)

 

 

                                                                         UWAGA

Spis alergenów występujących w produktach serwowanych                

w żywieniu zbiorowym umieszczony jest na tablicy ogłoszeń przy

jadłospisie w przedszkolu.

Zastrzega się również zmiany w jadłospisie.

                                                                                    


SKŁAD PRZYGOTOWYWANYCH POTRAW

ZUPY

“BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI” (potrawa sezonowa)

składniki:                                                                         

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), botwinka, mąka pszenna, śmietana, jogurt naturalny, mleko, ziemniaki liść laurowy, ziele angielskie, cukier, sól.

“ZUPA FASOLOWA Z GRZANKAMI”

składniki                                                                    

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), fasolka biała, mięso wieprzowe, zielona pietruszka, majeranek, sól, grzanki                                                                                 

“ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA”

składniki                                                                                  

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), kapusta biała, brokuły ziemniaki, mąka pszenna, śmietana, jogurt naturalny, lubczyk, kminek mielony, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól, pieprz               

“ZUPA PIECZARKOWA Z MAKRONEM”

składniki                                                                   

warzywa mieszane, pieczarki, cebula, olej rzepakowy, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, makaron, zielona pietruszka, pieprz, sól.

“ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJEM” (potrawa sezonowa)

składniki                                                            

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), szczaw, mąka pszenna, śmietana, jogurt naturalny, jajo, sól

“ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI”

składniki                                                            

włoszczyzna, ogórki kwaszone, ziemniaki, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, zielona pietruszka, lubczyk, pieprz

“ZUPA POMIDOROWA”

 składniki                                                      

włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, pietruszka zielona, dodatki: ryż pełnoziarnisty, mięso drobiowe                                                               

“ZUPA KARTOFLANKA”

składniki                                                      

włoszczyzna, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna, zielona pietruszka, kminek mielony, lubczyk, sól, pieprz

“ŻUREK ŚLĄSKI”

składniki                                                       

włoszczyzna, zakwas(żur), śmietana, mąka pszenna, kiełbasa, ziemniaki, jajo, lubczyk, pieprz

"KAPUŚNIAK"

składniki                                                                    

kapusta kwaszona, ziemniaki, warzywa mieszane, cebula, pieprz i sól do smaku, lubczyk, ziele angielskie, kminek mielony, liść laurowy

"ZUPA SELEROWA Z GRZANKAMI"

składniki                                                                    

włoszczyzna, selery, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, sól, pieprz, ziele angielskie liść laurowy, grzanki 

"ZUPA WŁOSKA Z KASZĄ MANNĄ"

składniki                                                                  

włoszczyzna, kapusta włoska, kasza manna, sól, pieprz, pietruszka zielona, kminek mielony, lubczyk, mięso drobiowe                                                                                   

"ZUPA KALAFIOROWA"

składniki                                                                  

włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, zielona pietruszka,

"BARSZCZ BIAŁY"

składniki

zakwas naturalny, ziemniaki, mąka pszenna, biała kiełbasa, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek mielony

"ZUPA GROCHOWA NA WĘDZONCE Z GRZANKAMI"

składniki                                                                   

włoszczyzna, groch łuskany w połówkach, boczek wędzony, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, grzanki                                                                                              

"BARSZCZ CZERWONY"

składniki                                                                   

włoszczyzna, buraki, ziemniaki, śmietana, jogurt, mięso wołowe, sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy

"ZUPA RYŻOWA Z JARZYNAMI"

składniki

włoszczyzna, ryż pełnoziarnisty, lubczyk, sól, pieprz, mięso drobiowe                                                                                   

"KRUPNIK"

składniki                                                                   

włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, mięso wieprzowe                                                                                pietruszka zielona lub koperek zielony, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz

"ROSÓŁ Z MAKARONEM  NITKI"

składniki                                                                  

włoszczyzna, mięso z kurczaka(udka, skrzydełko, itp), sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, pietruszka zielona, makaron jajeczny, nitki                                                                                    

"ROSÓŁ Z LANYM CIASTEM"

składniki

włoszczyzna, mięso z kurczaka(udka, skrzydełko, itp), sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, pietruszka zielona jajko, mąka pszenna                                                                                                        

“ZUPA NEAPOLITAŃSKA”

składniki

włoszczyzna, kurczak, ser żółty, śmietana, makaron, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka

"ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM"

składniki

marchew, pietruszka, korzeń, cebula, por, seler, korzeń, bulion, ziele angielskie, listki laurowe, sól sodowo-potasowa, pieprz biały, pęczek zielonego koperku, ryż                                                                                                           

"ZUPA SZPINAKOWA Z LANYM CIASTEM"

Składniki                                                                    

włoszczyzna, czosnek, szpinak mrożony rozdrobniony, jajo, mąka                                                                                    

"ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ"

Składniki                                                                    

włoszczyzna, ziemniaki, fasola szparagowa, olej rzepakowy, mąka             

“ZUPA JARZYNOWA PRZECIERANA Z GRZANKAMI”

składniki                                                    

włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, pietruszka zielona, grzanki