Spis treści

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania owoce

JADŁOSPIS

Poniedziałek

15.03.2021

śniadanie- chleb orkiszowy z masłem(1,7) szynka drobiowa, pieczarka konserwowa, kawa z mlekiem, herbata rumiankowa, woda źródlana 

II śniadanie - owoce suszone

obiad- zupa ogórkowa ze śmietaną i jogurtem(7) racuchy z jabłkiem, miodem, cynamonem (1,7) kompot.

podwieczorek- chleb z masłem (1,7) ryba w pomidorach(4) herbata z cytryną i miodem.

Wtorek

16.03.2021

śniadanie- chleb mieszczański z masłem (1,7) szynka wiejska, rukola, kawa z mlekiem, herbata z pokrzywy, woda źródlana.

II śniadanie - owoce świeże

obiad- rosół z lanym ciastem(3,7) zapiekanka z kiełbasą, ziemniakami i warzywami (9) kompot.              

podwieczorek- ciastko zbożowe + galaretka do picia (1)

 Środa

17.03.2021  

śniadanie- baton z masłem(1,7) pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, herbata truskawkowa, woda źródlana

II śniadanie - owoce świeże

obiad- zupa pieczarkowa ze śmietaną, jogurtem i grzankami(1,7) ziemniaki, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, buraczki, kompot.

podwieczorek- chleb z masłem (1,7) szynka konserwowa, papryka czerwona, świeża,  herbata z cytryną i miodem   

Czwartek

18.03..2021

śniadanie- bułka kajzerka z masłem(1,7)szynka wiejska, sałata zielona, kawa z mlekiem, herbata z białej morwy, woda źródlana

obiad- barszcz czerwony ze śmietana i jogurtem (7) gołąbki z sosem pomidorowym(1, 9) kompot.

podwieczorek- wafelek ryżowy (1) herbata owocowa  

Piątek

19.03.2021

śniadanie- chleb dyniowy z masłem(1,7) ser żółty, kakao, herbata truskawkowa, woda źródlana

obiad- barszcz biały ze śmietaną, jogurtem, jajkiem i kiełbasą (1,3) ziemniaki, ryba w cieście naleśnikowym, kapusta kiszona zasmażana (1,3,4,7) kompot

podwieczorek - pyszna przekąska

Poniedziałek                    

22.03..2021

śniadanie- chleb słonecznikowy z masłem(1,7) kiełbasa tatrzańska, ogórek konserwowy, kawa z mlekiem (1,7) herbata miętowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce suszone

obiad- zupa kapuśniak z jarzynami (9) ryż pełnoziarnisty na mleku z jabłkiem, cynamonem, miodem (1,7) kompot.           

podwieczorek-  chleb z masłem (1,7) paprykarz szczeciński(4) herbata z cytryną i miodem.

Wtorek

23.03.2021 

śniadanie- chleb żytni z masłem (1,7) jajko gotowane(3) herbata rumiankowa woda źródlana.

II śniadanie- owoce świeże

obiad- zupa wiosenna, śmietana i jogurtem(1,9) ziemniaki, kotlet schabowy (1,3) mini marchewki z wody kompot.

podwieczorek- baton z masłem(1,7) kiełbasa krakowska, rukola, herbata z cytryną i miodem.

Środa

24.03.2021

śniadanie- bułka grahamka z masłem(1,7) polędwica sopocka, papryka czerwona świeża, kawa z mlekiem, herbata miętowa, woda źródlana.

II śniadanie- owoce świeże

obiad-  zupa grochowa na wędzonce z grzankami(1) ziemniaki, wątróbka z drobiu, ogórek konserwowy z cebulką, kompot,     

podwieczorek- ciastko contry + herbata cytrynowa

Czwartek   

25.03..2021

śniadanie- chleb z masłem(1,7) kiełbaski na gorąco, ketchup, herbata z cytryną i miodem, woda źródlana.

obiad- zupa ryżowa z jarzynami(1,9) ziemniaki, pieczeń wołowa ze śliwką, kapusta czerwona, kompot.       

podwieczorek- budyń + ciastko (1,7)             

piątek

26.03.2021

śniadanie- chleb dyniowy z masłem, ser almette (1,7) kakao, herbata z pokrzywy, woda źródlana.

obiad- żurek śląski ze śmietaną, jogurtem, kiełbasą (1,7) ziemniaki, ryba po marynarsku kompot.

podwieczorek - sałatka owocowa

 

                                                                         UWAGA

Substancje zawierające alergeny:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne

2. Skorupiaki i  produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj. migdały ( Amygdalus communis L), orzechy laskowe ( Corylus avellana), orzechy włoskie ( Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exeelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona  sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg  lub  10mg/l  w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Spis alergenów występujących w produktach serwowanych                

w żywieniu zbiorowym umieszczony jest również na tablicy ogłoszeń przy jadłospisie w przedszkolu.

Szczegółowy skład wszystkich potraw znajduje się do wglądu

w kancelarii przedszkola.

Zastrzega się również zmiany w jadłospisie.