Spis treści

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania owoce

JADŁOSPIS

Poniedziałek

13.05.19

śniadanie-  chleb orkiszowy z masłem (1,7) kiełbasa szynkowa (6) pieczarka konserwowa kawa z mlekiem(7) herbata rumiankowa, woda źródlana

II śniadanie - owoce suszone

obiad- zupa kartoflanka z jarzynami (9) ryż pełnoziarnisty na mleku z jabłkiem, cynamonem i miodem(1,3,7) kompot

podwieczorek- baton z masłem(1,7) pasztet z drobiu, herbata z cytryną

Wtorek

14.05.19 

śniadanie-  baton z masłem (1,7) sałata zielona, kiełbasa krakowska, kawa z mlekiem, herbata z melisy, woda źródlana

II śniadanie - owoce świeże

obiad- rosół z lanym ciastem(1,3,9) ziemniaki, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, mini marchewki z wody, kompot

podwieczorek- chleb dyniowy z masłem(1,7) pomidor, herbata z cytryną.

 Środa

15.05.19    

śniadanie- bułka kajzerka z masłem (1,7) szynka konserwowa, rukola, kawa z mlekiem, herbata owocowa, woda źródlana

II śniadanie - owoce świeże

obiad- zupa wiosenna ze śmietaną i jogurtem (7) kasza jęczmienna(1), gulasz wołowy, ogórek kiszony z cebulką, kompot

podwieczorek- chleb mieszczański z masłem (1,7) rzodkiewka, herbata z cytryną. 

Czwartek

16.05.19

śniadanie- baton z masłem (1,7) jajko gotowane, kiełbasa tatrzańska (10) roszponka, ogórek zielony, papryka świeża, kawa z mlekiem herbata koperkowa,woda źródlana /stół szwedzki/

obiad- zupa ogórkowa ze śmietaną, jogurtem(7) ziemniaki, pulpety wieprzowo - wołowe w sosie pomidorowym(1,3,7) kompot

podwieczorek- kisiel z owocami (1)

 Piątek

17.05.19

śniadanie- baton z masłem (1,7) serek homogenizowany, kakao (7), herbata rumiankowa

obiad- barszcz biały ze śmietaną i jogurtem, kiełbasą i jajkiem (1,3,7)

podwieczorek - ciastka + herbata owocowa

Poniedziałek

20.05.19

śniadanie-  baton z masłem (1,7)szynka wiejska, kawa z mlekiem(7) woda źródlana, herbata malinowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce suszone

obiad- zupa jarzynowa(7) makaron z białym serem, truskawką i miodem (1,3,7) kompot

podwieczorek- chleb mieszczański z masłem(1,7)ryba w pomidorach, herbata z cytryną

Wtorek

21.05.19 

śniadanie- bułka kajzerka z masłem(1,7) filet wędzony z indyka, pieczarka konserwowa, kawa z mlekiem, herbata koperkowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce świeże

obiad-  zupa szpinakowa z lanym ciastem(1,7,9) ziemniaki, kotlet mielony wieprzowo- drobiowy, marchewka z groszkiem, kompot

podwieczorek-   chleb orkiszowy z masłem(1,7) ogórek zielony, herbata z cytryną.

Środa

22.05.19 

śniadanie- zupa mleczna z musli owocowym (1,7) rogal z masłem i miodem, herbata truskawkowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce świeże

obiad- zupa pomidorowa ze śmietana i jogurtem(1,7,9) zapiekanka z kapusty, kiełbasy i warzyw (9,10) kompot

podwieczorek- chleb słonecznikowy z masłem, sałata  zielona, polędwica sopocka(1,7) herbata z cytryną

Czwartek   

23.05.19

śniadanie-  chleb z masłem(1,7)  kiełbaski na gorąco, ketchup, herbata z cytryną, woda źródlana

obiad- zupa krupnik z jarzynami(1,9) ziemniaki, kotlet z drobiu, surówka z selera, jogurtu naturalnego, rodzynek i jabłka(7,9) kompot

podwieczorek- jogurt z owocami(7)

 Piątek

24.05.19

śniadanie-  baton z masłem, ser almette, kakao (1,7) herbata z morwy białej, woda źródlana

obiad- żurek śląski z jakiem, kiełbasą, jogurtem i śmietaną (1,7) kluski na parze z sosem truskawkowym, kompot

podwieczorek - wafelek ryżowy(1) + herbata owocowa

 

 

                                                                         UWAGA

Spis alergenów występujących w produktach serwowanych                

w żywieniu zbiorowym umieszczony jest na tablicy ogłoszeń przy

jadłospisie w przedszkolu.

Zastrzega się również zmiany w jadłospisie.