Spis treści

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania owoce

JADŁOSPIS

Poniedziałek

18.03.19

śniadanie-  chleb mieszczański z masłem (1,7) kiełbasa tatrzańska (6) kawa z mlekiem(7) herbata malinowa, woda źródlana

II śniadanie - owoce suszone

obiad- zupa pomidorowa z ryżem ze śmietaną, jogurtem (9) racuchy z jabłkiem, cynamonem i miodem(1,7) kompot

podwieczorek- chleb z masłem(1,7) ryba w pomidorach, herbata z cytryną

Wtorek

19.03.19 

śniadanie-  bułka kajzerka z masłem (1,7) szynka konserwowa, rukola, kawa z mlekiem, herbata z pokrzywy, woda źródlana

II śniadanie - owoce świeże

obiad- rosół z lanym ciastem (1,3) ziemniaki, wieprzowina w sosie własnym, surówka z kiszonej kapusty(1) kompot

podwieczorek-  kisiel +ciastko

 Środa

20.03.19 

śniadanie- zupa mleczna, płatki śniadaniowe, rogal z masłem, miodem(1,7) herbata z melisy, woda źródlana

II śniadanie - owoce świeże

obiad- barszcz czerwony ze śmietaną, jogurtem(1,6) ziemniaki, kotlet z drobiu, marchewka z jabłkiem, kompot

podwieczorek- chleb słonecznikowy z masłem(1,2), szynka wiejska, sałata zielona, herbata z cytryną. 

Czwartek

21.03.19

śniadanie- chleb z masłem (1,7) kiełbaski na gorąco,ketchup, herbata z cytryną,woda źródlana

obiad- zupa pieczarkowa ze śmietaną, jogurtem(1,7) zapiekanka z ziemniakami,kiełbasą, warzywami kompot

podwieczorek- jogurt z owocami(7)

 Piątek

22.03.19

śniadanie-  baton z masłem, serek homogenizowany(1,7) kakao (7) herbata z pokrzywy, woda źródlana

obiad- żurek śląski ze śmietaną, jogurtem, jajkiem, kiełbasą(1,3,7,9)ziemniaki, ryba panierowana, kapusta kiszona, zasmażana(4) kompot

podwieczorek - soczek + wafelek ryżowy

Poniedziałek

25.03.19

śniadanie-  baton z masłem (1,7)filet wędzony z indyka, kawa z mlekiem(7) woda źródlana, herbata owocowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce suszone

obiad- zupa kapuśniak z jarzynami(6)naleśniki z białym serem, truskawką i miodem (1,3,7) kompot

podwieczorek- chleb z masłem(1,7)pasta z tuńczyka, herbata z cytryną

Wtorek

26.03.19 

śniadanie- chleb orkiszowy z masłem(1,7) pasztet z drobiu, kawa z mleka, herbata rumiankowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce świeże

obiad-  zupa ogórkowa z jogurtem i śmietaną(1,7,9) spaghetti z sosem bolońskim, kompot

podwieczorek-  baton z masłem(1,7) polędwica sopocka, papryka świeża, herbata z cytryną.

Środa

27.03.19 

śniadanie- chleb mieszczański z masłem (1,7) kiełbasa szynkowa, pieczarka konserwowa, herbata miętowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce świeże

obiad- zupa krupnik z jarzynami(1,7,9) ziemniaki, pieczeń wołowa ze śliwką, kapusta czerwona kompot

podwieczorek- baton z masłem, sałatka z pory, kukurydzy, wędliny(1,7) herbata z cytryną

Czwartek   

28.03.19

śniadanie- baton  z masłem(1,7) jajko gotowane, rucola, kiełbasa tatrzańska, ogórek świeży, papryka czerwona, kawa z mlekiem, herbata koperkowa, woda źródlana

obiad- zupa szpinakowa z lanym ciastem, śmietaną, jogurtem(1,3,7) ziemniaki, filet z indyka w sosie własnym, surówka z selera z jabłkiem z rodzynkami i jogurtem naturalnym(7,9) kompot

podwieczorek- chleb dyniowy z masłem(1,7) rzodkiewka, herbata z cytryną

 Piątek

29.03.19

śniadanie-  baton z masłem, ser żółty, kakao (1,7) herbata malinowa, woda źródlana

obiad- zupa grochowa na wędzonce z grzankami, kopytka z masłem i miodem (1,3) kompot

podwieczorek - sałatka owocowa

 

 

                                                                         UWAGA

Spis alergenów występujących w produktach serwowanych                

w żywieniu zbiorowym umieszczony jest na tablicy ogłoszeń przy

jadłospisie w przedszkolu.

Zastrzega się również zmiany w jadłospisie.