Znalezione obrazy dla zapytania owoce

JADŁOSPIS

Poniedziałek

13.01.2020

śniadanie-  baton z masłem (1,7) kiełbasa szynkowa (6) kawa z mlekiem, herbata miętowa, woda źródlana

II śniadanie -

obiad- barszcz czerwony ze śmietana i jogurtem (1,7) racuchy z jabłkiem, cynamonem, miodem  (1,3,7) kompot

podwieczorek- chleb z masłem, ryba w pomidorach, herbata z cytryną (1,4,7)

Wtorek

14.01.2020

śniadanie-  baton z masłem, pasztet z drobiu (1,7)kawa z mlekiem, herbata z pokrzywy, woda źródlana

II śniadanie -

obiad- zupa kartoflanka z jarzynami(1,9) łazanki z mięsem i kapustą kiszoną (1) kompot

podwieczorek- chleb mieszczański z masłem(1,7) filet z indyka wędzony(10) herbata z cytryną

 Środa

15.01.2020   

śniadanie- zupa mleczna z makronem, bułka maślana z masłem i miodem (1,7) herbata z morwy białej, woda źródlana

II śniadanie -

obiad- rosół z lanym ciastem (1,3,9) ziemniaki, pulpety wołowo- wieprzowe w sosie pomidorowym(1) kompot

podwieczorek- chleb słonecznikowy z masłem(1,7) sałata zielona, szynka konserwowa, herbata z cytryną

Czwartek 

16.01.2020

śniadanie- baton z masłem (1,7) jajko gotowane(3) kawa z mlekiem, herbata koperkowa, woda źródlana

obiad- zupa selerowa z grzankami(1,9) ziemniaki, kotlet drobiowy, marchewka z jabłkiem, kompot

podwieczorek- chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa tatrzańska(1,7,10) herbata z cytryną

 Piątek

17.01.2020

śniadanie- baton z masłem (1,7) serek almette, kakao (7) herbata owocowa, woda źródlana

II śniadanie -

obiad- barszcz biały ze śmietaną, jogurtem, jajkiem i kiełbasą(1,3,7) kluski na parze z sosem truskawkowym(1,3,7)  kompot

podwieczorek -  wafelek ryżowy + herbata owocowa

Poniedziałek                     

20.01.2020

śniadanie- chleb mieszczański z masłem (1,7) kiełbasa szynkowa, kawa z mlekiem, herbata malinowa, woda źródlana

II śniadanie-

obiad- zupa jarzynowa ze śmietaną, jogurtem(7,9), ryż pełnoziarnisty na mleku z jabłkiem(1,7) cynamonem i miodem, kompot

podwieczorek- chleb z masłem (1,7) pasta z tuńczyka, herbata z cytryną

Wtorek

21.01.2020 

śniadanie- baton z masłem(1,7) dżem słodzony sokiem, kawa z mlekiem, woda źródlana

II śniadanie-

obiad- kapuśniak z jarzynami (9) kasza jęczmienna z gulaszem wieprzowym, ogórek konserwowy z cebulką, kompot 

podwieczorek- chleb orkiszowy z masłem(1,7) szynka wiejska, rukola, herbata z cytryną.

Środa

22.01.2020

śniadanie- baton z masłem(1,7) polędwica sopocka, papryka świeża, kawa z mlekiem, woda źródlana

II śniadanie-

obiad- zupa ogórkowa ze śmietaną i jogurtem (7,9) spaghetti z sosem bolońskim, kompot

podwieczorek- chleb z masłem (1,7) pomidor, herbata z cytryną

Czwartek   

23.01.2020

śniadanie- bułka kajzerka z masłem (1,7) sałata zielona,polędwica drobiowa, kawa z mlekiem,  woda źródlana

obiad- zupa pieczarkowa z grzankami(1,7,9) ziemniaki, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, marchewka z groszkiem, kompot

podwieczorek- kisiel z jabłkiem

Piątek

24.01.2020

śniadanie- baton z masłem (1,7) ser żółty, kakao, herbata z pokrzywy, woda źródlana

obiad- żurek śląski ze śmietaną, jogurtem, jajkiem, kiełbasą(3,7) ziemniaki, ryba po grecku, kompot

podwieczorek - jogurt z owocami

 

 

                                                                         UWAGA

Spis alergenów występujących w produktach serwowanych                

w żywieniu zbiorowym umieszczony jest na tablicy ogłoszeń przy

jadłospisie w przedszkolu.

Zastrzega się również zmiany w jadłospisie.

                                                                                    


SKŁAD PRZYGOTOWYWANYCH POTRAW

ZUPY

“BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI” (potrawa sezonowa)

składniki:                                                                         

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), botwinka, mąka pszenna, śmietana, jogurt naturalny, mleko, ziemniaki liść laurowy, ziele angielskie, cukier, sól.

“ZUPA FASOLOWA Z GRZANKAMI”

składniki                                                                    

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), fasolka biała, mięso wieprzowe, zielona pietruszka, majeranek, sól, grzanki                                                                                 

“ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA”

składniki                                                                                  

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), kapusta biała, brokuły ziemniaki, mąka pszenna, śmietana, jogurt naturalny, lubczyk, kminek mielony, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól, pieprz               

“ZUPA PIECZARKOWA Z MAKRONEM”

składniki                                                                   

warzywa mieszane, pieczarki, cebula, olej rzepakowy, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, makaron, zielona pietruszka, pieprz, sól.

“ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJEM” (potrawa sezonowa)

składniki                                                            

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), szczaw, mąka pszenna, śmietana, jogurt naturalny, jajo, sól

“ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI”

składniki                                                            

włoszczyzna, ogórki kwaszone, ziemniaki, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, zielona pietruszka, lubczyk, pieprz

“ZUPA POMIDOROWA”

 składniki                                                      

włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, pietruszka zielona, dodatki: ryż pełnoziarnisty, mięso drobiowe                                                               

“ZUPA KARTOFLANKA”

składniki                                                      

włoszczyzna, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna, zielona pietruszka, kminek mielony, lubczyk, sól, pieprz

“ŻUREK ŚLĄSKI”

składniki                                                       

włoszczyzna, zakwas(żur), śmietana, mąka pszenna, kiełbasa, ziemniaki, jajo, lubczyk, pieprz

"KAPUŚNIAK"

składniki                                                                    

kapusta kwaszona, ziemniaki, warzywa mieszane, cebula, pieprz i sól do smaku, lubczyk, ziele angielskie, kminek mielony, liść laurowy

"ZUPA SELEROWA Z GRZANKAMI"

składniki                                                                    

włoszczyzna, selery, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, sól, pieprz, ziele angielskie liść laurowy, grzanki 

"ZUPA WŁOSKA Z KASZĄ MANNĄ"

składniki                                                                  

włoszczyzna, kapusta włoska, kasza manna, sól, pieprz, pietruszka zielona, kminek mielony, lubczyk, mięso drobiowe                                                                                   

"ZUPA KALAFIOROWA"

składniki                                                                  

włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, zielona pietruszka,

"BARSZCZ BIAŁY"

składniki

zakwas naturalny, ziemniaki, mąka pszenna, biała kiełbasa, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek mielony

"ZUPA GROCHOWA NA WĘDZONCE Z GRZANKAMI"

składniki                                                                   

włoszczyzna, groch łuskany w połówkach, boczek wędzony, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, grzanki                                                                                              

"BARSZCZ CZERWONY"

składniki                                                                   

włoszczyzna, buraki, ziemniaki, śmietana, jogurt, mięso wołowe, sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy

"ZUPA RYŻOWA Z JARZYNAMI"

składniki

włoszczyzna, ryż pełnoziarnisty, lubczyk, sól, pieprz, mięso drobiowe                                                                                   

"KRUPNIK"

składniki                                                                   

włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, mięso wieprzowe                                                                                pietruszka zielona lub koperek zielony, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz

"ROSÓŁ Z MAKARONEM  NITKI"

składniki                                                                  

włoszczyzna, mięso z kurczaka(udka, skrzydełko, itp), sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, pietruszka zielona, makaron jajeczny, nitki                                                                                    

"ROSÓŁ Z LANYM CIASTEM"

składniki

włoszczyzna, mięso z kurczaka(udka, skrzydełko, itp), sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, pietruszka zielona jajko, mąka pszenna                                                                                                        

“ZUPA NEAPOLITAŃSKA”

składniki

włoszczyzna, kurczak, ser żółty, śmietana, makaron, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka

"ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM"

składniki

marchew, pietruszka, korzeń, cebula, por, seler, korzeń, bulion, ziele angielskie, listki laurowe, sól sodowo-potasowa, pieprz biały, pęczek zielonego koperku, ryż                                                                                                           

"ZUPA SZPINAKOWA Z LANYM CIASTEM"

Składniki                                                                    

włoszczyzna, czosnek, szpinak mrożony rozdrobniony, jajo, mąka                                                                                    

"ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ"

Składniki                                                                    

włoszczyzna, ziemniaki, fasola szparagowa, olej rzepakowy, mąka             

“ZUPA JARZYNOWA PRZECIERANA Z GRZANKAMI”

składniki                                                    

włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, pietruszka zielona, grzanki

                                                                          

                                                                                

                                        

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treść rocznego planu pracy