Znalezione obrazy dla zapytania owoce

JADŁOSPIS

Poniedziałek

07.10.19

śniadanie-  chleb orkiszowy z masłem (1,7) kiełbasa szynkowa (6) ogórek konserwowy, kawa z mlekiem(7) herbata rumiankowa, woda źródlana

II śniadanie - owoce suszone

obiad- zupa kartoflanka z jarzynami(9) racuchy z jabłkiem, cynamonem i miodem (1,7)kompot

podwieczorek- chleb z masłem(1,7) pasta z tuńczyka, herbata z cytryną

Wtorek

08.10.19 

śniadanie-  baton z masłem, sałata zielona, kiełbasa krakowska (1,7) kawa z mlekiem, herbata z melisy, woda źródlana

II śniadanie - owoce świeże

obiad- rosół z lanym ciastem (3,7,9) ziemniaki, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kalafior z wody, kompot kompot

podwieczorek- chleb dyniowy z masłem(1,7) pomidor, herbata z cytryną

 Środa

09.10.19    

śniadanie- bułka kajzerka z masłem (1,7) szynka konserwowa, pieczarka konserwowa, kawa z mlekiem, herbata owocowa, woda źródlana

II śniadanie - owoce świeże

obiad- zupa wiosenna ze śmietaną i jogurtem (7,9) kasza jęczmienna, gulasz wołowy, kapusta czerwona, kompot

podwieczorek- chleb mieszczański z masłem, rzodkiewka, herbata z cytryną (1,7)

Czwartek 

10.10.19

śniadanie- baton z masłem (1,7) jajko gotowane(3)kiełbasa tatrzańska, rukola, ogórek zielony, papryka świeża, kawa z mlekiem, herbata miętowa, woda źródlana

obiad- zupa ogórkowa ze śmietaną i jogurtem(9) ziemniaki, pulpety wieprzowo- wieprzowe w sosie pomidorowym, kompot

podwieczorek- kisiel z owocami

 Piątek

11.10.19

śniadanie- baton z masłem (1,7) ser żółty, kakao (7), herbata z pokrzywy, woda źródlana

obiad- barszcz biały ze śmietaną, jogurtem, kiełbasą i jajkiem(1) ziemniaki, ryba po grecku,kompot

podwieczorek - jogurt z owocami(7)

Poniedziałek

14.10.19

śniadanie- baton z masłem(1,7) szynka wiejska, kawa z mlekiem, herbata z morwy białej, woda źródlana

II śniadanie- owoce suszone

obiad- zupa jarzynowa ze śmietaną i jogurtem(1,7,9) makaron z białym serem, truskawką i miodem(1,3,7) kompot

podwieczorek- chleb mieszczański z masłem(1,7) ryba w pomidorach(4) herbata z cytryną

Wtorek

15.10.19 

śniadanie- bułka kajzerka z masłem(1,7) polędwica sopocka, sałata zielona, pieczarka konserwowa, kawa z mlekiem, herbata koperkowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce świeże

obiad- zupa selerowa z grzankami(1,7,9), ziemniaki, kotlet mielony wieprzowo - drobiowy, marchewka z groszkiem(1) kompot 

podwieczorek- chleb orkiszowy z masłem, dżem słodzony sokiem, herbata z cytryną (1,7)

Środa

16.10.19 

śniadanie- zupa mleczna z kaszą manną, chałka z masłem, miodem (1,7) herbata truskawkowa, woda źródlana

II śniadanie- owoce świeże

obiad- zupa pomidorowa ze śmietaną i jogurtem(1,9) ziemniaki, jajko w sosie musztardowym, kompot

podwieczorek- chleb słonecznikowy z masłem(1,7) filet wędzony z indykiem, papryka czerwona, herbata z cytryną 

Czwartek   

17.10.19

śniadanie- chleb z masłem (1,7) kiełbaski na gorąco, ketchup, herbata z cytryną, woda źródlana

obiad- zupa krupnik z jarzynami (1,9)ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka z selera, jogurtu naturalnego, rodzynek i jabłka(7,9) kompot

podwieczorek-  budyń + ciastko (1,7)

 Piątek

18.10.2019

śniadanie- baton z masłem (1,7) serek almette, kakao, herbata owocowa, woda źródlana

obiad- żurek ślaski ze śmietaną, jogurtem, jajkiem, kiełbasą(3,7) kluski na parze z sosem truskawkowym, kompot

podwieczorek - owoc + woda źródlana

 

 

                                                                         UWAGA

Spis alergenów występujących w produktach serwowanych                

w żywieniu zbiorowym umieszczony jest na tablicy ogłoszeń przy

jadłospisie w przedszkolu.

Zastrzega się również zmiany w jadłospisie.

                                                                                    


SKŁAD PRZYGOTOWYWANYCH POTRAW

ZUPY

“BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI” (potrawa sezonowa)

składniki:                                                                         

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), botwinka, mąka pszenna, śmietana, jogurt naturalny, mleko, ziemniaki liść laurowy, ziele angielskie, cukier, sól.

“ZUPA FASOLOWA Z GRZANKAMI”

składniki                                                                    

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), fasolka biała, mięso wieprzowe, zielona pietruszka, majeranek, sól, grzanki                                                                                 

“ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA”

składniki                                                                                  

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), kapusta biała, brokuły ziemniaki, mąka pszenna, śmietana, jogurt naturalny, lubczyk, kminek mielony, ziele angielskie, zielona pietruszka, sól, pieprz               

“ZUPA PIECZARKOWA Z MAKRONEM”

składniki                                                                   

warzywa mieszane, pieczarki, cebula, olej rzepakowy, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, makaron, zielona pietruszka, pieprz, sól.

“ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJEM” (potrawa sezonowa)

składniki                                                            

warzywa mieszane(marchew, seler, pietruszka korzeń), szczaw, mąka pszenna, śmietana, jogurt naturalny, jajo, sól

“ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI”

składniki                                                            

włoszczyzna, ogórki kwaszone, ziemniaki, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, zielona pietruszka, lubczyk, pieprz

“ZUPA POMIDOROWA”

 składniki                                                      

włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, pietruszka zielona, dodatki: ryż pełnoziarnisty, mięso drobiowe                                                               

“ZUPA KARTOFLANKA”

składniki                                                      

włoszczyzna, ziemniaki, olej rzepakowy, mąka pszenna, zielona pietruszka, kminek mielony, lubczyk, sól, pieprz

“ŻUREK ŚLĄSKI”

składniki                                                       

włoszczyzna, zakwas(żur), śmietana, mąka pszenna, kiełbasa, ziemniaki, jajo, lubczyk, pieprz

"KAPUŚNIAK"

składniki                                                                    

kapusta kwaszona, ziemniaki, warzywa mieszane, cebula, pieprz i sól do smaku, lubczyk, ziele angielskie, kminek mielony, liść laurowy

"ZUPA SELEROWA Z GRZANKAMI"

składniki                                                                    

włoszczyzna, selery, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, sól, pieprz, ziele angielskie liść laurowy, grzanki 

"ZUPA WŁOSKA Z KASZĄ MANNĄ"

składniki                                                                  

włoszczyzna, kapusta włoska, kasza manna, sól, pieprz, pietruszka zielona, kminek mielony, lubczyk, mięso drobiowe                                                                                   

"ZUPA KALAFIOROWA"

składniki                                                                  

włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, zielona pietruszka,

"BARSZCZ BIAŁY"

składniki

zakwas naturalny, ziemniaki, mąka pszenna, biała kiełbasa, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek mielony

"ZUPA GROCHOWA NA WĘDZONCE Z GRZANKAMI"

składniki                                                                   

włoszczyzna, groch łuskany w połówkach, boczek wędzony, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, grzanki                                                                                              

"BARSZCZ CZERWONY"

składniki                                                                   

włoszczyzna, buraki, ziemniaki, śmietana, jogurt, mięso wołowe, sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy

"ZUPA RYŻOWA Z JARZYNAMI"

składniki

włoszczyzna, ryż pełnoziarnisty, lubczyk, sól, pieprz, mięso drobiowe                                                                                   

"KRUPNIK"

składniki                                                                   

włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, mięso wieprzowe                                                                                pietruszka zielona lub koperek zielony, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz

"ROSÓŁ Z MAKARONEM  NITKI"

składniki                                                                  

włoszczyzna, mięso z kurczaka(udka, skrzydełko, itp), sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, pietruszka zielona, makaron jajeczny, nitki                                                                                    

"ROSÓŁ Z LANYM CIASTEM"

składniki

włoszczyzna, mięso z kurczaka(udka, skrzydełko, itp), sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, pietruszka zielona jajko, mąka pszenna                                                                                                        

“ZUPA NEAPOLITAŃSKA”

składniki

włoszczyzna, kurczak, ser żółty, śmietana, makaron, liść laurowy, ziele angielskie, zielona pietruszka

"ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM"

składniki

marchew, pietruszka, korzeń, cebula, por, seler, korzeń, bulion, ziele angielskie, listki laurowe, sól sodowo-potasowa, pieprz biały, pęczek zielonego koperku, ryż                                                                                                           

"ZUPA SZPINAKOWA Z LANYM CIASTEM"

Składniki                                                                    

włoszczyzna, czosnek, szpinak mrożony rozdrobniony, jajo, mąka                                                                                    

"ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ"

Składniki                                                                    

włoszczyzna, ziemniaki, fasola szparagowa, olej rzepakowy, mąka             

“ZUPA JARZYNOWA PRZECIERANA Z GRZANKAMI”

składniki                                                    

włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, jogurt naturalny, mąka pszenna, pietruszka zielona, grzanki

                                                                          

                                                                                

                                        

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treść rocznego planu pracy